Scroll Top

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering die gelijk loopt met het openstaand leningsbedrag. Wanneer de verzekerde persoon komt te overlijden betaald de verzekeraar het saldo aan de kredietverstrekker. Op deze manier verlos je de partner of erfgenamen van verdere afbetalingen.

De 3 meest voorkomende formules zijn:

1. De jaarlijkse constante premie over 2/3 van de looptijd

Voor dergelijk verzekering betaald u jaarlijks een premie gedurende 2/3 van de looptijd van de lening. VOORBEELD: U betaald 13 jaarpremies voor een lening van 20 jaar.

2. Eenmalige premie
3. Jaarlijkse aanpassing van de premie over de hele looptijd

De premie wordt bepaald door de volgende factoren :

  • het verzekerd kapitaal
  • de duur van de lening
  • soort lening en terugbetalingsmodaliteiten
  • de intrestvoet van de lening
  • persoonlijke gegevens van de verzekeringsnemer zoals leeftijd, enz….

TIP: Wij raden u aan om 100% van het geleend bedrag per persoon te verzekeren. Indien er een overlijden zou gebeuren, dan wordt het woonkrediet volledig afgelost. De premie is dan iets duurder maar toch de moeite waard!

Hoe kan u een schuldsaldoverzekering aanvragen?

U kan ons vrijblijvend bellen op + 32(0)11/21.31.31 of mailen naar info@zakenkantoorreynaerts.be voor meer informatie en/of voor een afspraak op ons kantoor.

afi-esca
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.